Israelienii de la Hagag vor sa intre in cursa pentru cele mai scumpe apartamente din Bucuresti cu un proiect pe Calea Victoriei

Blocul este in prezent marcat cu bulina rosie, fiind incadrat in clasa intai de risc seismic.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, parte a Hagag Group din Israel, a obtinut autorizatia de construire pentru proiectul residential H Victoriei 139 si a intrat in cursa pentru cele mai scumpe apartamente din Romania, vandute pana acum pe piata locala.

“Raportat la valoarea investitiei – si aici nu ne referim doar la valoarea imobilului sau la costurile pentru finisaje, ci si la valoarea lucrarilor de consolidare si modernizare a cladirii – pretul de vanzare incepe de la 4,500 euro (mp util – n.red.), a spus Andreea Hamza, Head of Marketing & Sales.

Cu un pret de 4,500 euro pe metru patrat util, H Victoriei 139 va fi in momentul vanzarii cel mai scump proiect residential din Romania. Singurul cu vanzari peste acest prag, de circa 5,000 – 5,500 de euro pe metru patrat util a fost proiectul One Charles de Gaulle din piata cu acelasi nume. De asemenea, proiectul de pe Victoriei va fi cu cel putin 1,000 euro pe metru patrat peste cel al apartamentelor de pe Soseaua Nordului si Satul Francez.

“Odata cu obtinerea autorizatiei de construire se poate considera ca proiectul a fost lansat in mod oficial. Etajul 8 al imobilului este contractat in totalitate si, suplimentar, alte 8 apartamente sunt deja rezervate”, a subliniat Andreea Hamza.

Blocul construit in 1942, incadrat in clasa intai de risc seismic, va fi consolidate si modernizat in urma unei investitii de 10 mil. Euro, potrivit dezvoltatorului israelian, lucrarile fiind programate sa demareze in urmatoarele doua luni.

Sursa: Ziarul Financiar (www.zfcorporate.ro)